martes, 2 de abril de 2013

 Tecnologia 3D sense ulleres en dispositius movils htc



Despres de moltes investigacions la ciencia ha aconseguit poder imitar un relleu artificial seguint la mateixa conducta diaria dels nostres ulls, ( per cada ull rebvem una imatge plana, que el cervell uneix i transforma en imatge tridimensional).Tot això s'ha pogut donar a terme gràcies al físic David Fattal que va explicar a la revista Nature: 
  "Si tens projectada una imatge del planeta, per exemple, amb el pol Nord apuntant en 3D des de la pantalla, en girar el cap al voltant podria veure qualsevol país en el globus terraqüi". 
Ja hi tecnologies de 3D ​​sense ulleres, però són complicades perquè cal dirigir la llum de cada píxel de la pantalla de manera que arribin els patrons d'imatge lleugerament diferents a un i altre ull. Això té l'inconvenient que per veure l'efecte tridimensional no cal apartar massa de l'angle de visió òptim a la distància correcta.
Els investigadors de Califòrnia ofereixen en el seu prototip l'efecte tridimensional des de 14 zones de visió diferents. L'angle màxim de visió, de moment, és de 90 graus i s'aprecia a distància de fins a un metre. Però afirmen que poden augmentar a 64 zones de visió, i permet a aquesta tecnologia un gran realisme tridimensional a l'observador en moviment al voltant de la imatge. L'últim prototip encara reptes tecnològics per arribar al consumidor. 

Havent-nos informat bé de la notícia de tridimensional sense ulleres en la tecnològia móvil, podem concluirque els investigadors de Califòrnia duran a terme amb éxit aquest nou projecte i continuaran amb el seu desenvolupament per poder oferir al mercat futurs productes millorats. Els tindrem informats dels nous avanços en aquest camp tecnològic.

1 comentario: