lunes, 13 de mayo de 2013

Robot autosuficient


Els robots solen funcionar a partir de bateries, que han de carregar regularment i que per tant requereixen la intervenció humana per mantenir operatius. Però el EcoBot III, dissenyat al Laboratori de Robòtica de Bristol al Regne Unit, genera l'electricitat que mou els seus circuits gràcies a un dispositiu que converteix les deixalles orgàniques en electricitat amb la intervenció de microbis. Durant les proves realitzades, els científics van situar la seva "menjar" i aigua en llocs específics, però al final de l'experiment el robot era capaç de buscar el seu aliment en altres ubicacions. D'aquesta manera EcoBot III pot romandre operatiu set dies a la setmana durant 20 o 30 anys. El primer robot d'aquesta sèrie; EcoBot I necessitava sucre per alimentar un motor de bacteris E.coli. Després va néixer EcoBot II, que també podia "menjar" fruita i vegetals podrits, així com restes d'insectes. Però cap d'aquests prototips era capaç de fer alguna cosa essencial per aconseguir una anhelada autonomia: expulsar residus, cosa que el EcoBot III fa diligentment dins d'un recipient. 

 Enllaç notícia





El projecte Ecobot III és un gran avanç per la tecnologia ja que es un robot que no depen de l'home per funcionar correctament i realitzar les seves funcions utilitzant matèria orgànica com a font d'energia. Això fa que no necessiti cap generador per accioar-se. Una possibilitat és usar-los en exploracions marines, en aigües profundes on no hi ha llum però sí que hi ha grans quantitats de biomassa amb la qual es podrien alimentar.








5 comentarios:

  1. Me parece muy interesante que gracias a microorganismos y residuos orgánicos un robot pueda funcionar. Son increíbles los avances tecnológicos actuales. Me imagino dentro de poco hasta sustituyendo el petróleo por residuos orgánicos! Buen trabajo

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Muchas gracias por tu opinión, nos es de gran ayuda. Serguiremos actualizando nuestro blog para poder mantener informados al dia a internautas como tu que se interesan por este tipo de tecnologias.

      Eliminar
  2. Este comentario ha sido eliminado por el autor.

    ResponderEliminar
  3. La notícia està molt ben elaborada. Creieu que les noves tecnologies tindran algun efecte negatiu en la nostra societat? Gràcies.

    ResponderEliminar
  4. No s'ha trobat cap errada
    Em sembla molt bon projecte per la futura robòtica i molt interessant. El principal objectiu és introduir la robòtica al mercat i fer assequible aquests aparells per a tothom, així totes les persones podrien gaudir de la comoditat que ofereixen els robots. Què penseu vosaltres?

    ResponderEliminar